Vinner masse - uten å spille

New York har sin egen Kiwi-Bob.

Lever på andres sløvhet: New York har fått sin egen Kiwi-Bob.(Faksimile: Nytimes.com)
Lever på andres sløvhet: New York har fått sin egen Kiwi-Bob.(Faksimile: Nytimes.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Newyorkeren Jesus Leonardo har de siste 10 årene levd av andres spillegalskap, nemlig ved å plukke opp spillkuponger som sløve amerikanere har kastet fra seg i den tro at de ikke har vunnet. Det er New York Times som har publisert en reportasje om mannen med det spesielle levebrødet.

Leonardo forteller at det startet da han selv kjøpte en kupong i 1999, og oppdaget at han hadde vunnet 900 amerikanske dollar, nesten 5.000 norske kroner, men ikke kunne finne kupongen. Han fikk tillatelse av utsalgsstedet til å ta med seg søppelsekken med kuponger hjem, og da han lette gjennom kupongene, fant han ikke sin egen, men to andre kuponger med en gevinst på tilsammen cirka 10.000 kroner.

Da skjønte Leonardo at det antakelig ble kastet mange vinnerkuponger på spillstedet hver eneste dag, og han ble bitt av basillen. Omtrent hver dag de siste ti årene har han ryddet gulvet for spillkuponger og tatt dem med hjem.

Vant millioner i lotto - nektet å ta imot

Tjener 250.000 i året

Hjemme sorterer han kupongene, og dagen etter går han systematisk til verks foran en scanner som avslører eventuelle gevinster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer