Tyrkiske forskere har funnet ut at disse restene dreper en rekke bakterier. De har testet dette på 14 vanlige bakterier - blant annet noen som kan føre til matforgiftning eller annen alvorlig sykdom.
I tidsskriftet Journal of Science of Food and Agriculture skriver forskerne at risikoen for forgiftning kan reduseres dersom disse restene blir brukt i matlaging, melder BBC.
Druerestene består som regel ikke av mer enn frø, skall og grener. De blir ofte brukt til å lage eddik.
Forskerne fra Erciyes University og Suleyman Demirel University brukte to typer tyrkiske druer i testene.
Vanlige bakterierBlant annet testet forskerne idéen på bakteriene E.coli and Staphylococcus aureus.
E.coli kan finnes i ukokt mat og kan føre til matforgiftning. I noen tilfeller kan den utløse livstruende komplikasjoner.
Staphylococcus aureus kan noen ganger finnes i huden til friske personer uten å føre til noen problemer.
Men hos andre kan den føre til alvorlig sykdom, som hudinfeksjoner og livstruende blodinfeksjoner.
Forskerne fant ut at druerestene kunne ødelegge disse bakteriene. De sier resultatene tyder på at restene med fordel kan brukes i mat for å beskytte den mot bakterier.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger