Budrundetaktikk

Vinterens beste budrundetips

Skal du selge boligen din og kjøpe ny, eller rett og slett kjøpe din aller første bolig, er det noen ting du må ha i orden før du kaster deg inn i budrunden. Vi gir deg noen gode råd.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som er førstegangskjøper. Vis mer
Publisert

Vi legger bak oss et år med uvanlig sterk prisvekst på boliger, og det er ventet fortsatt prisøkning nå på nyåret.

Nullrente i sentralbanken, superlave boliglånsrenter og flere oppsparte penger grunnet reiserestriksjoner med mer, vil nok «finne veien inn i boligmarkedet».

- Vi regner med at boligprisene kommer til å stige kraftig i årets første måneder. I januar tror vi på hele fire prosent prisvekst, spår Henning Lauridsen i Eiendom Norge overfor Dinside.

Har du plan om å kjøpe ny bolig i år - enten å bytte fra boligen du bor i nå til en annen, eller kjøpe din aller første bolig - må du regne med å vinne budrunden (det går imidlertid an å sikre seg boligen uten budrunde også).

Dinside har skrevet om budrundetaktikk flere ganger tidligere, og undertegnede har også bygget seg opp noen egne erfaringer i løpet av de siste årene. Så, i det følgende har vi samlet opp de beste budrundetipsene til deg.

Ha finansieringen i orden

Dette er én av de viktigste tingene du må ha i orden før du i det hele tatt vurderer å bli med i budrunden. Uten finansieringsbevis vet du ikke hvor mye banken vil låne deg, og hvor mye egenkapital du må stille med for å ha råd til boligen du har i kikkerten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer