BankID

Vipps lanserer ny tjeneste

Men kun kunder i én bank får testet den nye BankID-appen til Vipps.

NY APP: Vipps har lansert BankID-appen på Android og iPhone. Foto: Øystein B. Fossum
NY APP: Vipps har lansert BankID-appen på Android og iPhone. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vipps har utviklet en ny form for BankID, som kan lastes ned som mobilapplikasjon. Planen er at den nye appen skal konkurrere med BankID på kodebrikke eller mobil, som de fleste bruker i dag.

Det er om lag ett år siden Vipps startet utviklingen av appen, og det er i første omgang bare Sparebanken Vest-kundene som nå får testet den nye tjenesten. Det melder selskapene i en pressemelding.

Nye funksjoner

Appen skal ifølge utviklerne være enkel å bruke, samtidig som de varsler at den skal bli enda mer brukervennlig på sikt. I skrivende stund har appen BankID en score på 3,8 av fem stjerner i Apples «App Store», mens den har 3,2 stjerner hos «Play Store» (Android).

- Planen er at BankID-appen skal bli enda mer brukervennlig enn BankID på mobil. På sikt skal du kunne bytte ut passordet med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning når du skal logge inn i nettbanken, sier BankID-ansvarlig Geir Lossius i Sparebanken Vest.

BankID-appen brukes på samme måte som den fysiske kodebrikken, nemlig til å logge inn i nettbanken eller andre steder, og til å signere på avtaler og lignende. I motsetning til BankID på mobil fungerer BankID-appen uavhengig av teleoperatør og SIM-kort. I tillegg er den helt gratis å bruke, akkurat som kodebrikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer