BankID

Vipps lanserer ny tjeneste

Men kun kunder i én bank får testet den nye BankID-appen til Vipps.

NY APP: Vipps har lansert BankID-appen på Android og iPhone. Foto: Øystein B. Fossum
NY APP: Vipps har lansert BankID-appen på Android og iPhone. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vipps har utviklet en ny form for BankID, som kan lastes ned som mobilapplikasjon. Planen er at den nye appen skal konkurrere med BankID på kodebrikke eller mobil, som de fleste bruker i dag.

Det er om lag ett år siden Vipps startet utviklingen av appen, og det er i første omgang bare Sparebanken Vest-kundene som nå får testet den nye tjenesten. Det melder selskapene i en pressemelding.

IPHONE: Slik ser appen ut hos Apple. Foto: App Store
IPHONE: Slik ser appen ut hos Apple. Foto: App Store Vis mer
ANDROID: Slik ser appen ut for de fleste som ikke har iPhone. Foto: Google Play
ANDROID: Slik ser appen ut for de fleste som ikke har iPhone. Foto: Google Play Vis mer

Nye funksjoner

Appen skal ifølge utviklerne være enkel å bruke, samtidig som de varsler at den skal bli enda mer brukervennlig på sikt. I skrivende stund har appen BankID en score på 3,8 av fem stjerner i Apples «App Store», mens den har 3,2 stjerner hos «Play Store» (Android).

- Planen er at BankID-appen skal bli enda mer brukervennlig enn BankID på mobil. På sikt skal du kunne bytte ut passordet med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning når du skal logge inn i nettbanken, sier BankID-ansvarlig Geir Lossius i Sparebanken Vest.

BankID-appen brukes på samme måte som den fysiske kodebrikken, nemlig til å logge inn i nettbanken eller andre steder, og til å signere på avtaler og lignende. I motsetning til BankID på mobil fungerer BankID-appen uavhengig av teleoperatør og SIM-kort. I tillegg er den helt gratis å bruke, akkurat som kodebrikken.

Beskytter bedre?

Sikkerheten er naturligvis viktig når det gjelder bruk av elektronisk identifisering. Med BankID-appen skal kunden slippe å oppgi engangskoden, og dette skal bidra til bedre sikkerhet mot svindel, mener utviklerne. BankID-appen viser også hvor kunden forsøker å logge inn.

Dette er fremtiden, mener Lossius.

- Når du har aktivert den nye BankID-appen på mobilen, kan du egentlig putte den fysiske kodebrikken i skuffen. Men du trenger fortsatt den fysiske kodebrikken for å bestille BankID og for å bruke alternativ innlogging i nettbanken, så ikke kvitt deg med den helt ennå, advarer han.

Disse kan få appen

Eneste vilkår for å ta i bruk BankID-appen er at du må være kunde i Sparebanken Vest, ha BankID derfra og ha iOS 11, Android 6 eller nyere versjoner av disse på telefonen.

Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer