Forfalsket godteri

Virke advarer om falskt snop som selges i Sverige, Danmark og på nett

Du kan ikke være sikker på innhold i og holdbarhet på de falske godteriene.

SE OPP FOR FALSKT SNOP: Forfalsket godteri fra blant annet Haribo og Maoam er funnet i svenske og danske butikker. Det kan også være i omløp i nettbutikker nordmenn kjøper fra, og Forbrukerrådet bekrefter at enkelte forbrukere har kjøpt uekte varer. Foto: Thomas Lohnes/AFP
SE OPP FOR FALSKT SNOP: Forfalsket godteri fra blant annet Haribo og Maoam er funnet i svenske og danske butikker. Det kan også være i omløp i nettbutikker nordmenn kjøper fra, og Forbrukerrådet bekrefter at enkelte forbrukere har kjøpt uekte varer. Foto: Thomas Lohnes/AFP Vis mer
Publisert

I sommer har, blant annet, den svenske avisen Sydsvenskan og bransjemagasinet Butikstrender rapportert at politiet i Malmö har funnet forfalsket godteri i svenske butikker.

Det er godterimerkene Katjes, Vidal, Venco, Haribo, Maoam, Jelly Beans og M&M som er forfalsket.

- Informasjon vi har hentet inn viser at det falske godteriet er solgt først og fremst til danske butikker, men finnes også på det svenske markedet. Vi har ikke funnet tegn til at godteriet selges i norske butikker, sier Arvid Nordland, enhetsjef i Malmös miljøforvaltning, til Dinside.

Falskt snop på nett

Handelsorganisasjonen Virke framholder at slike falske produkter har en tendens til å havne på nettet, og oppfordrer derfor forbrukerne til å være varsomme med hvem de handler fra.

- Det er mange aktører som driver netthandel. Etter at sukkeravgiften ble innført, har antall tilbydere på andre siden av svenskegrensen eksplodert, sier Ingvild Størksen, direktør for Virke Dagligvare.

Hun understreker, derimot, at snop som kjøpes fra de store, norske kjedene er ekte.

Forbrukere har kjøpt falsk godis

Tolldirektoratet har ikke gjort noen beslag av falske godterivarer ved grensene, men ser alvorlig på saken og følger opp all import av matvarer til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer