Virke: Nordmenn skal bruke litt mindre på julehandelen i år

Vi skal bruke like over 12.000 kroner hver i desember på årets julehandel, anslår Virke. Det er litt mindre enn fjorårets julehandel.

JULEGAVER: I november og desember skal nordmenn bruke flere milliarder til sammen på julehandling. Foto: NTB / NTB
JULEGAVER: I november og desember skal nordmenn bruke flere milliarder til sammen på julehandling. Foto: NTB / NTB Vis mer
Publisert

Til sammen oppgir nordmenn at de vil bruke om lag 122 milliarder kroner i norske butikker og nettbutikker i løpet av november og desember, noe som vil være en nedgang på 3 prosent fra i fjor, ifølge Virkes anslag.

Det vil likevel være på et svært høyt nivå, og en økning på 12 prosent sammenlignet med normalåret 2019.

– November og desember er viktige måneder for norsk handel, og selv om vi ser en liten nedgang fra unntaksåret 2020, så er det store summer vi skal bruke på årets julefeiring, sier Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen i en pressemelding.

Totalt anslår Virke at hver nordmann i gjennomsnitt vil bruke drøyt 12 000 kroner hver på julehandelen i desember.

Flere handler på nett

Fjorårets julefeiring var sterkt preget av koronapandemien, og julemarkedene glimret i stor grad med sitt fravær. Mange vendte seg mot nettbutikkene for å sanke inn julegavene.

Netthandelsveksten vil fortsette i år. Den vil ifølge Virkes anslag øke med 1 prosent fra i fjor, noe som vil være 50 prosent høyere enn 2019.

– Handel på nett har fått en voldsom fart i pandemien. Her er det varige endringer. Dette er et bilde på den store omstillingen vi har vært gjennom, sier Kristensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer