Virker solhatt?

Den er kjent for å kunne forebygge forkjølelse. Men kan den virkelig det?

©Bettina Brinkmann/MAXPPP - Montreuil  le 19/09/2004 - ILLUSTRATION enfant et nourriture****AUTORISATION OK**** Foto: MAXPPP
©Bettina Brinkmann/MAXPPP - Montreuil le 19/09/2004 - ILLUSTRATION enfant et nourriture****AUTORISATION OK**** Foto: MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halsen føles litt vond, det har så vidt begynt å tetne seg til i nesen og det surkler i brystet. Du merker at forkjølelsen er like rundt hjørnet, men er det noe du IKKE har tid til nå, så er det å bli syk. Du hiver innpå med solhatt (echinacea spp).

For ekstraktet skal jo ha en helsebringende effekt…eller?

Kanskje, sier lege Brent A. Bauer, ifølge nettsidene til Mayo Clinic. MayoClinic er en samling av tre store ikke-kommersielle behandlingsklinikker i USA.

Den siste gjennomgangen av studier der man har brukt både solhatt og placebo for å se på effekten den har på forkjølelse, viser at solhatt kan være virkningsfull. Forskerne som har gjennomgått alle relevante studier så også at solhatt kan bidra til å svekke symptomene mange opplever ved forkjølelse, ifølge Bauer.

Solhatt kan brukes til mye rart, mener enkelteAdvarer mot solhattVi tror på naturmidlerTil krig mot forkjølelsen

Men flere andre studier viser ingen effekt av å ta solhatt for å forebygge forkjølelse.

Ulik konsentrasjon

Konklusjonen til Bauer er at det må mer forskning til før leger kan gå ut og anbefale solhatt for å forebygge forkjølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer