Virker vekkelamper, egentlig?

Fire «snoozere» testet Wake up-light. Se hvordan det gikk.

Våre fire testpersoner hadde ulikt utbytte av Phillips Wake up-light. Foto: Phillips - illustrasjon
Våre fire testpersoner hadde ulikt utbytte av Phillips Wake up-light. Foto: Phillips - illustrasjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det bedre å bli vekket av en lyslampe enn av alarmklokkens nådeløse kiming? Vi fikk fire personer til å teste ut Phillips Wake up-light i én uke. Noen av personene valgte en litt lengre testperiode.

Utbyttet av vekkelampen skulle vise seg å være variabelt; det kan se ut som om at din «søvnpersonlighet» avgjør om slike lamper fungerer for deg. Sjekk om dine sovevaner kan sammenlignes med noen av testpersonenes.

TEST: Hva kan du om søvn?

Vekkelampen skal sørge for gradvis sterkere lys om morgenen, slik at du til slutt våkner av det. Du kan også få tilhørende fulgekvitter eller rett og slett lyd fra radioen. Testpersonene har ulike søvnvaner, men ingen av dem kan beskyldes for å være morgenfugler.

Slik gikk det:

Per (37) - Fra B- til A-menneske

Våknevaner: Klokka ringer, trykker på snooze... 5 minutter... Klokka ringer, trykker på snooze... 5 minutter.... Klokka ringer, og så videre, og så videre, og så videre.

Fra første dag med lyslampa merket jeg forskjell. Jeg våknet til lenge før alarmen. Lyset fungerer veldig effektivt som vekking. (Første dag valgte jeg fuglekvitter i tillegg. Det ble litt masete, så jeg byttet den ut med radio - mye bedre).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer