Norske nettbutikker vil fjerne 350-kronersgrensa

Virkes momsvåpen skyter seg selv i foten

KOMMENTAR: Norsk næringsliv vil innføre enklere regler for å stoppe netthandel fra utlandet. Ja, du leste riktig. 

STOPP EN HAL: Virke vil stoppe unge kvinner som kjøper billig klær og nips fra utenlandske nettbutikker. Med en momsgrense som unge kvinner faktisk kan forholde seg til. Vi applauderer forslaget, men forstår ikke begrunnelsen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
STOPP EN HAL: Virke vil stoppe unge kvinner som kjøper billig klær og nips fra utenlandske nettbutikker. Med en momsgrense som unge kvinner faktisk kan forholde seg til. Vi applauderer forslaget, men forstår ikke begrunnelsen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Internett er grenseløst. Nordmenn kan lese nyheter på amerikanske nettsider, se TV-programmer fra Brasil eller kjøpe elektronikk fra Japan.

Til tross for dette, velger nordmenn å legge igjen hele fire av fem kroner i norske nettbutikker, ifølge en fersk rapport.

Og til tross for dette tallet, går norsk næringsliv nok en gang ut og klager sin nød over det de ser på som en alvorlig trussel mot norske kremmere.

Ikke nok med det: Til tross for at dagens forvirring rundt 350-kronersgrensa for momsfri netthandel er en av grunnene til at ikke flere kroner går ut av landet, vil Virke ha den fjernet.

Det vil jeg også. Men av motsatt grunn.

Nei, utlandet ruinerer ikke Norge

Ifølge Virkes ferske «E-handelsrapporten 2017» handler nordmenn mye på nett. Og hver femte nettkrone havner i en utenlandsk nettbutikk. Virke synes dette er så mye at de slår opp «KRISE» på første side av rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer