Virus fikser kvisene

Med ondt skal ondt fordrives. Et virus i huden kan bli den neste medisinen mot kviser.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Uren hud og kviser er et stort problem for mange unge og voksne. For de fleste blir problemene mindre etter puberteten mens noen vil slite med kviser langt ut i voksen alder.

Britiske forskere har nå funnet et virus i hudcellene våre som kan bekjempe kvisene. Om oppdagelsen kan utvikles til et medikament kan vi få en naturlig medisin mot bakterievekst i huden.

Angriper bakterier
Det er forskerne ved University of Leeds Skin Research Centre som har oppdaget mulighetene i det naturlige viruset. Deres undersøkelser viser at viruset angriper bakteriene som er ansvarlige for utviklingen av kviser og uren hud.

- Den store fordelen ved å bruke dette viruset i behandling er at det er spesielt egnet til å angripe akkurat de bakteriene som forårsaker kvisene. Behandlingen er testet i et laboratorium og vi venter nå på å kunne gjennomføre tester på frivillige forsøkspersoner, forteller doktor Richard Bojar ved Universitetet i Leeds til avisen Independent.

Naturlig behandling
Det finnes i dag flere typer behandling mot kviser. Problemet er at ingen av behandlingsformene kan garantere gode resultater. Antibiotika og kvisekremer kan hjelpe på problemet, for kvinner kan vanlige p-piller være med på å redusere omfanget av kvisene.

Disse behandlingsformene kan derimot gi noen uheldige bivirkninger og bør brukes i samråd med en lege. Forskerne i Leeds mener det nye viruset vil være helt uten bivirkninger og at det derfor er et enda bedre tilbud for mange som er skeptiske til å bruke legemidler.

- Det er en positiv utvikling innen kosmetikkindustrien mot å lage produkter som er snillere mot huden. Mange mennesker med uren hud foretrekker nemlig å bruke naturlige produkter på huden fremfor å ty til antibiotika eller kjemikalier, mener Bojar.

Forskjellige kjerringråd og naturprodukter er populære blant mange som har problemer med uren hud. Men noen ganger kan myter og teorier om behandling av kviser også gjøre problemet enda verre. Vi har avslørt fem vanlige myter om kviser. LES SAKEN HER

Mozon 27.04.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer