Virus fikser kvisene

Med ondt skal ondt fordrives. Et virus i huden kan bli den neste medisinen mot kviser.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Uren hud og kviser er et stort problem for mange unge og voksne. For de fleste blir problemene mindre etter puberteten mens noen vil slite med kviser langt ut i voksen alder.

Britiske forskere har nå funnet et virus i hudcellene våre som kan bekjempe kvisene. Om oppdagelsen kan utvikles til et medikament kan vi få en naturlig medisin mot bakterievekst i huden.

Angriper bakterierDet er forskerne ved University of Leeds Skin Research Centre som har oppdaget mulighetene i det naturlige viruset. Deres undersøkelser viser at viruset angriper bakteriene som er ansvarlige for utviklingen av kviser og uren hud.

- Den store fordelen ved å bruke dette viruset i behandling er at det er spesielt egnet til å angripe akkurat de bakteriene som forårsaker kvisene. Behandlingen er testet i et laboratorium og vi venter nå på å kunne gjennomføre tester på frivillige forsøkspersoner, forteller doktor Richard Bojar ved Universitetet i Leeds til avisen Independent.

Naturlig behandlingDet finnes i dag flere typer behandling mot kviser. Problemet er at ingen av behandlingsformene kan garantere gode resultater. Antibiotika og kvisekremer kan hjelpe på problemet, for kvinner kan vanlige p-piller være med på å redusere omfanget av kvisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer