Vis kortvett i ferien

Det er mye kortbrukere kan gjøre for å unngå økonomiske ubehageligheter under og etter ferien. Her er kortekspertens beste sikkerhetstips.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns kortbruk øker betraktelig i sommermånedene, og det er ikke så dumt som det kanskje høres ut som. Å bruke kort er nemlig et av de sikreste betalingsmidlene du kan bruke. Likevel advarer Teller AS (tidligere Visa Norge) mot uforsiktig kortbruk i ferien.

Her er tipsene for å unngå å havne i en av de mange kortfellene.

Skaff deg oversikt

- Man bør sjekke hvor mye penger man har på kontoen før man drar utenlands. Det er bare norske banker som kan gi deg saldo. Derfor ser man ikke hvor mye av feriebudsjettet som er igjen i utenlandske minibanker, sier Jacob Noodt i Teller.

Har du nettbank kan du eventuelt bruke den for å sjekke kontoen. Men noen av disse er knyttet opp mot en «wallet», og det er ikke alle internettcafeer som godtar at du bruker egne disketter.

Og det er vel ikke ideelt å bruke ferie på å løpe rundt fra nettcafé til nettcafé for å sjekke saldoen. Du bør også være klar over at det ofte tar noen ekstra dager før kortkjøp eller kontantuttak i utlandet blir registrert på kontoen din.

Det er heller ikke bare å ta en kjapp telefon til kontofonen. Det er nemlig ikke alle som godtar samtaler fra utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer