Vis sex-vett!

Seksualiteten trenger kjøreregler for at vi skal kunne få det beste ut av den. Her er nummer fire i vår serie: Beskytt deg og partneren din mot seksuelt overførbare infeksjoner!

Vis sex-vett!
Publisert
Sist oppdatert

Seksualitet er en sentral drivkraft. Den påvirker følelsene våre, den påvirker hverdagen, store og små valg vi tar i livet, helsa vår, forholdet vårt til andre mennesker og til oss selv.

Seksualiteten er noe av det mest verdifulle vi har, den kan løfte oss opp, og den kan styrte oss ned. Mange opplever at seksualiteten blir frustrert, konfliktfylt eller smertefull.

Seksualiteten påvirker livene våre, men blir også påvirket av hvordan vi lever.

Seksualiteten trenger kjøreregler for at vi skal kunne få det beste ut av den, og for å unngå de negative konsekvensene som seksualiteten kan få når den brukes med uvett.

I dag presenterer vi regel nummer 4:

Beskytt deg og din partner mot seksuelt overførbare infeksjoner og uønskede svangerskap!

Vi lever i en verden der vi er nødt til å beskytte oss mot bakterier, virus, og andre mikroorganismer som kan overføre smitte.

Derfor vasker vi hendene etter at vi har vært på toalettet og før vi skal spise, derfor bruker vi kondom når vi har sex med en partner første gang, i hvert fall når det innebærer slimhinnekontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer