Visa har egne garantier

... men det er ikke sikkert de gjelder hvis du drar kortet.

Et Visa-kort kan være et kredittkort eller et debetkort. Forskjellen kan være avgjørende hvis du vil ha beskyttelse av kredittkjøpsloven. Foto: Kristina Picard
Et Visa-kort kan være et kredittkort eller et debetkort. Forskjellen kan være avgjørende hvis du vil ha beskyttelse av kredittkjøpsloven. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukernes rettigheter ved kjøp med kredittkort står i fare for å bli fjernet, men har du Visa-kort vil dine rettigheter bestå - så sant du bruker kortet riktig.

Gjennom kredittkjøpsloven § 8 har forbrukere i dag rett til å kreve tilbakebetalt hele eller deler av kjøpesummen fra kredittyter dersom varen ikke dukker opp eller den har mangler.Hvis du for eksempel handler på internett med kredittkort og varen uteblir, så kan du altså kreve at banken må dekke tapet om ikke selgeren gjør opp for seg.

Det er imidlertid denne redningsplanken, eller paragrafen, EU nå vil ta fra oss i sitt nye forbrukerkredittdirektiv.

Se saken: Kortkunder kan miste rettigheter

Men Visa beroliger

Det finnes i dag over 6 millioner Visa-kort i Norge, og Christina Lind, Country Manager for Visa Europe i Norge, sier at Visa vil holde på rettighetene selv om det skulle bli endringer i den norske kredittkjøpsloven.

- Kredittkjøpsloven slik den fungerer i dag sikrer brukerne av kredittkort. Bruker man kredittkort ved kjøp av varer eller tjenester, kan kortinnehaveren i dag kreve penger tilbake fra kredittyteren dersom vedkommende ikke får levert varen eller tjenesten som forventet. Dette gir ekstra beskyttelse ved kjøp på internett og ved forskuddsbetaling, eksempelvis av reiser, forklarer Lind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer