Visa-hikke tømmer folks kontoer

En rekke visakort-eiere i Europa fikk loppet kontoene sine denne uken. Årsaken var "hikke" hos Visa Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har svært mange nordmenn som har oppholdt seg i utlandet, fått seg en ubehagelig overraskelse.

14., 15. og 16. januar hadde nemlig Visa Europa problemer med såkalt hikke. Når kundene har tatt ut penger i en lokal minibank, har uttaket blitt mangedoblet på saldoen, skriver bt.no.

Se hva du gjør dersom dette skjer deg

- Flere hundre av våre kunder er rammet. Mange av dem er blitt belastet 16 ganger det beløpet de har tatt ut i minibanken, sier informasjonsdirektør Jørn Lekve i Sparebanken Vest.

En feil har gitt mange Visa-kunder problemer denne uken. Illustrasjon: Per Ervland
En feil har gitt mange Visa-kunder problemer denne uken. Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


En av dem som ble rammet, var bergenseren Trond Svendsen, som på ferie på Tenerife plutselig befant seg i en situasjon med minus 55.000 kroner på kontoen. I begynnelsen av uken hadde han tatt ut 600 euro i en lokal minibank, og dette beløpet var blant de mange som fikk "hikke".

- Jeg fikk helt hakeslepp. Du kvepper skikkelig når du opplever sånt, sier Svendsen, som fremdeles er på ferie.

Er det lurt å ha reiseforsikring gjennom kredittkortet ditt?

Visa Europa legger seg flate og beklager den tekniske feilen som har ført til underskudd på privatkontoer over hele Europa.

En rekke kunder har i første omgang fått utvidet kredittgrensen sin, så de ikke skal få problemer med å betale hotellregningene sine før hjemreise. Og alle de kunstige tapene vil bli dekket inn, forsikrer Visa Europa.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer