Visa-kunder får penger igjen

På grunn av feil valutaveksling må Teller AS (tidligere Visa Norge) gi penger til Visakunder som har brukt kortet utenfor Europa. I snitt får kundene 23 kroner, samt renter på beløpet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Teller (tidligere Visa Norge) som har beregnet feil valutavekslingsgebyr ved bruk av Visa-kort utenfor Europa.

Pengene, i snitt 23 kroner (eksklusive renter) for hvert av de berørte kortene, vil nå automatisk bli tilbakebetalt til kundene.

Valutagebyr

Har du brukt Visa-kortet ditt utenfor Europa siden 2001?

(Avsluttet)
Ja(84%) 2790
Nei(13%) 448
Husker ikke(3%) 91
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I henhold til den avtale kortholder har inngått med sin bank om bruk av Visa-kort blir det beregnet et valutavekslingsgebyr i henhold til bankenes gjeldende prislister. Som følge av en feil ved en systemendring i april 2001 har Teller kommet i skade for å beregne et valutavekslingsgebyr som er for høyt på kjøp foretatt utenfor Europa.

Det totale beløpet (ekskl. renter) som blir tilbakeført er 21,6 millioner kroner av en Visa-omsetning i utlandet på totalt kr. 13,5 milliarder i samme periode.

Omfanget er knyttet til ca. 1 million kortnummer, som i snitt vil bli korrigert med 23 kroner inklusive rentekompensasjon. Beløp under 5 kroner vil ikke bli korrigert, og i gjennomsnitt dreier dette seg om 1,91 kroner pr kort. Beløpet er ca. 900.000 kroner og vil bli gitt til veldedige formål.

Rot i systemet


Feilen oppstod på grunn av dårlig kommunikasjon mellom Teller og Visa International EU i forbindelse med en systemendring. Det er nå iverksatt tiltak for å sikre at lignende situasjoner ikke skal kunne oppstå i fremtiden.

Teller beklager at det her har oppstått en feil, og vil nå tilbakeføre det som er belastet for mye, inkludert renter, i løpet av den første uken i februar.

Kilde: NTB PLUSS

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer