Visa-kunder får penger igjen

På grunn av feil valutaveksling må Teller AS (tidligere Visa Norge) gi penger til Visakunder som har brukt kortet utenfor Europa. I snitt får kundene 23 kroner, samt renter på beløpet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Teller (tidligere Visa Norge) som har beregnet feil valutavekslingsgebyr ved bruk av Visa-kort utenfor Europa.

Pengene, i snitt 23 kroner (eksklusive renter) for hvert av de berørte kortene, vil nå automatisk bli tilbakebetalt til kundene.

Valutagebyr

I henhold til den avtale kortholder har inngått med sin bank om bruk av Visa-kort blir det beregnet et valutavekslingsgebyr i henhold til bankenes gjeldende prislister. Som følge av en feil ved en systemendring i april 2001 har Teller kommet i skade for å beregne et valutavekslingsgebyr som er for høyt på kjøp foretatt utenfor Europa.

Det totale beløpet (ekskl. renter) som blir tilbakeført er 21,6 millioner kroner av en Visa-omsetning i utlandet på totalt kr. 13,5 milliarder i samme periode.

Omfanget er knyttet til ca. 1 million kortnummer, som i snitt vil bli korrigert med 23 kroner inklusive rentekompensasjon. Beløp under 5 kroner vil ikke bli korrigert, og i gjennomsnitt dreier dette seg om 1,91 kroner pr kort. Beløpet er ca. 900.000 kroner og vil bli gitt til veldedige formål.

Rot i systemet

Feilen oppstod på grunn av dårlig kommunikasjon mellom Teller og Visa International EU i forbindelse med en systemendring. Det er nå iverksatt tiltak for å sikre at lignende situasjoner ikke skal kunne oppstå i fremtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer