Miljøvennlig

Viser klimaspor i mobilbanken

Banken vil bevisstgjøre og motivere kundene sine.

TESTSTADIUM: Snart vil alle Sparebank 1-kunder få «Mitt Klimaspor» i mobilbanken sin, men tjenesten har fortsatt sine begrensninger og er på teststadiet. Foto: Sparebank 1 SR-bank
TESTSTADIUM: Snart vil alle Sparebank 1-kunder få «Mitt Klimaspor» i mobilbanken sin, men tjenesten har fortsatt sine begrensninger og er på teststadiet. Foto: Sparebank 1 SR-bank Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du kunde hos en Sparebank 1-bank, kan du innen kort tid få omregnet kortkjøpene dine til klimautslipp via den nye tjenesten Mitt Klimaspor.

Foreløpig har blant annet Sparebank 1 SR-bank og SMN rullet ut denne tjenesten til kundene sine, uten de store markeringene og med beta-merking.

Ikke feilfri

- Det er viktig å understreke at «Mitt Klimaspor» fortsatt har sine begrensninger, altså at tjenesten er et estimat og ikke gir 100 prosent riktige tall, sier fagleder Øyvind Knoph Askeland i Sparebank 1 SR-bank til DinSide.

Han trekker fram at klimasporet foreløpig er basert på automatisk kategorisering, og at innkjøp kan havne i feil kategori. Betaler du noe på vegne av andre, for eksempel mat eller strøm til hele husholdningen, vil dette telle på ditt klimaspor, selv om det egentlig burde blitt delt på flere.

Bruker du kort fra en annen bank, vil ikke dette forbruket være med i beregningene heller.

- Det vi vet, er at denne tjenesten vil gi kundene våre oversikt over hvilke kategorier i forbruket deres som bidrar til mest klimautslipp. I førsteomgang handler dette om å bevisstgjøre, gi innsikt og forståelse, men vi ser for oss at dette på sikt kan bidra til endringer i forbruk, sier Askeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer