-Visste ikke om regelverket

Salg av E-sigarett med nikotin stoppet.

Denne annonsen, som nylig sto i en av landets riksaviser, er ulovlig. Importøren har inntil videre måttet stoppe all salg av nikotinampuller til E-sigaretten.
Denne annonsen, som nylig sto i en av landets riksaviser, er ulovlig. Importøren har inntil videre måttet stoppe all salg av nikotinampuller til E-sigaretten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag avslørte DinSide Helse at Sunnrøyk solgte og markedsførte E-sigaretten ulovlig i Norge. E-røyken er klassifisert som legemiddel, noe som betyr at man ikke har lov til å selge eller markedsføre produktet uten markedsføringstillatelse.

Les også: Dyrt å stumpe røyken

- Det er bra at dere fant ut av det. Vi var ikke klar over at den var klassifisert som legemiddel. Etter å ha lest artikkelen deres har vi inntil videre stoppet salget av nikotinampuller i Norge. Vi ønsker ikke å fremstå som et useriøst selskap som selger noe som er ulovlig, sier importør Wilbert Van Arkel til DinSide Helse.

- Jeg håper vi slipper store bøter ettersom vi ikke visste om regelverket, legger Van Arkel til.

Ulike regler

- Men dere burde jo selv sørge for å være oppdatert på regelverket?

- Produktet er såpass nytt at vi fant verken tester eller lover på det. Jeg fra Nederland og der er det lovlig og ettersom mange av lovene er like i Nederland og Norge antok vi at det også var lovlig å selge E-sigarettene her, sier Van Arkel og legger til;

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer