Vitser gjør blondiner dummere

Blonde mennesker blir dummere av å høre blondinevitser, mener to tyske psykologer.

Publisert
Sist oppdatert

De to psykologene fra universitetet i Bremen kommer med denne påstanden etter å ha studert prestasjonene til 80 studenter ved universitetet.

De mener at dumme blondinevitser er selvoppfyllende fordi det ser ut til at slike vitser gir et negativt utslag på prestasjonen hos blonde mennesker.

- Vi fant at ut at mennesker tenderte til å prestere dårligere når det ble forventet mindre av dem. Derfor kan vi si at blondinevitser er selvoppfyllende, sier en av forskerene, Jens Foerster.

De to tyske forskerene testet hurtigheten og nøyaktigheten hos 80 studenter ved universitetet. Av disse 80 var havparten blonde.

Før studentene fikk gjennomføre testen ble 20 av de 40 blonde studentene utsatt for negative blondinevitser.

Gruppen med blonde studenter som ble utsatt for blondinevitsene hadde konsekvent dårligere ressultat enn de andre. De var på langt nær så raske som resten av den totale forsøksgruppen.

Forskerene fikk samme ressultat når de gav både gutter og jenter den samme mattetesten. Før testen begynte ble noen av jentene informert om at jenter generellt gjør det dårligere på slike prøver. Disse jentene fikk gjennomgående dårligere ressultat enn guttene og resten av jentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer