Voksen med ADHD

Har du problemer med konsentrasjon og oppmerksomhet? ADHD er ikke bare en diagnose for hyperaktive barn.

Publisert
Sist oppdatert

 

Begrepet er en forkortelse for Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder som betyr at det er vanskelig å holde på oppmerksomheten og holde seg i ro.

Ikke bare for barnMange unge med ADHD opplever at hyperaktiviteten blir noe bedre når man kommer i voksen alder. Men problemer med konsentrasjon og å holde oppmerksomheten blir ikke nødvendigvis borte selv om puberteten er over.

Over 100.000 voksne nordmenn kan ha diagnosen ADHD, mange av dem uten å forstå hvorfor de sliter med oppmerksomheten.

Vanskelig diagnoseMye tyder på at ADHD er arvelig. Det er et ekstra tydelig fenomen blant de som fortsatt har store problemer i voksen alder.

Men det er ikke så lett å gi en presis diagnose for mange som sliter med konsentrasjonsproblemer eller hyperaktivitet. ADHD kan ha forskjellig utslag hos forskjellige personer og symptomene vil ofte endre seg over tid. Mange som får diagnosen ADHD sliter også med andre problemer som depresjoner, angst og adferdsproblemer. Det gjør det ekstra vanskelig for en lege eller psykolog å stille riktig diagnose.

Kan få hjelpDesverre finnes det ingen kjent behandling som kan kurere ADHD. Men både medikamenter og forskjellige former for terapi kan gjøre det lettere å håndtere problemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer