Voksing / Sugaring

Har du lav smerteterskel er det effektivt å fjerne håret med voks. Lenge varer det også. Og hvor mye det skal koste bestemmer du helt selv.

Publisert
Sist oppdatert

Det er flere forskjellige måter å vokse leggene sine på, men felles for dem er at man på en eller annen måte fester voks til det aktuelle området, som man siden drar av ved hjelp av tøystrimler - eller strips, som det heter på fagspråket. Da følger håret med, med roten og alt.

Voksen kan være kald, varm, på tube eller boks - og du kan gjøre det selv, eller få det utført i en skjønnhetssalong. Hvor vondt det gjør er avhengig av smerteterskel, men det blir bedre etterhvert, skal vi tro de erfarne.

Det er litt med voks som med plaster. Du kan velge å dra det fort av og forlenge lidelsen, eller dra det av fort. Det er det siste som er mest effektivt, da får ikke hårene tid til å lirke seg ut av voksen eller sukkermassen. Og får du det gjort profesjonelt går det enda fortere.

Prøver du økonomivarianten å vokse selv hjemme er det nok lurt å alliere seg med noen som kan dra dem av for deg. Ihvertfall de første gangene.

En ulempe er at du kan ikke vokse hår som er alt for langt - eller alt for kort. Håret bør være cirka 5 mm langt for at voksen skal få tak. Skal du få det gjort i en salong krever det både litt tid og planlegging. Gode voksere vokser ikke på trær, og har fort ventelister på flere uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer