Voldelige menn har kortere pekefinger

Sjekk pekefingeren hvis du vil vite hvor fysisk aggressiv han er. Forskere har funnet en sammenheng mellom fingerlengde og voldelig oppførsel.

Publisert
Sist oppdatert

Jo kortere pekefingeren hans er i forhold til ringefingeren, jo mer fysisk aggressiv er han, sier de kanadiske forskerne.

Men det samme gjelder ikke for verbal aggresjon og fiendtlig oppførsel, sier forskerne fra universitetet i Alberta til det medisinske tidsskriftet Biological Psychology etter å ha studert fingrene til 300 personer.

Forskerne tror sammenhengen har noe med eksponeringen for testosteron i livmoren å gjøre.

Det har vært kjent en stund at det er en direkte sammenheng mellom fingerlengde og mengden testosteron babyen er eksponert for i livmoren.

Hos kvinner er vanligvis ring- og pekefingeren omtrent like lange, men hos menn pleier ringfingeren å være tydelig lengre enn pekefingeren.

I studien målte doktor Peter Hurd og hans student Allison Bailey fingerlengden på 300 studenter ved universitetet.

Mennene med kortest pekefinger fikk høyere resultat i tester av fysisk aggresjon enn menn med lengre pekefingrer, men dette gjaldt ikke for kvinner.

Hurd skal nå undersøke om det er en sammenheng mellom mannlige hockeyspilleres fingerlengde og antall utvisninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer