Voldsom vekst for DinSides idealportefølje

Det er bare to aksjer og ett grunnfondsbevis i DinSides portefølje. De to aksjene har gjennomgått en voldsom utvikling, og de som har fulgt våre råd har økt startbeløpet med 155% siden september 1998.

Publisert

Sommeren og høsten 1998 hadde den manisk depressive norske økonomien passert toppen igjen. Oljeprisene falt, kronen falt, rentene steg og aksjeprisene var langt nede.

Nå er det menneskelig og vanlig å gå ut fra at dagens tendens vil fortsette, men vi i DinSide syntes aksjer i september 1998 var så billige at det måtte være det ideelle tidspunktet for å starte med aksjesparing.

Vi startet med en tenkt sum på 60.000 kroner, og forsøkte å gjøre det hele mest mulig realistisk. Når vi beregner avkastningen, trekker vi fra kurtasje begge veier (150 kroner ganger to hos de billigste nettmeglerne). Ved kjøp og salg har vi også konsekvent benyttet kursene dagen etter at vi har publisert våre anbefalinger, slik at våre lesere faktisk har hatt mulighet til å kjøpe og selge på samme kurser som oss.

Dette tror vi er de strengeste vilkårene noen idealportefølje i Norge opererer under.

Vår portefølje har utviklet seg meget bra. Strategien er bare å ha 3-4 papirer, men forsøke å følge dem relativt tett (det siste har det kanskje blitt litt lite tid til). Måten vi har plukket ut aksjer på, er ved å se på hva ledelsen i selskapene, de såkalte insiderne, selv gjør og kjøpe når de kjøper (i ett tilfelle har vi også kjøpt en salgsopsjon da vi så at insiderne solgte). I tillegg vil vi ha et "scenario", en trend vi ser i tiden, en fortelling som antas å slå heldig ut for denne typen virksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer