Forsikring via strømselskap

- Voldsomme krav for å få dekket strømregninga

Forbrukerrådet reagerer på alt som kreves for at en Fjordkraft-kunde kan få brukt Trippelgaranti, for eksempel ved sykmelding, selv om vilkårene ikke er ulovlige.

STRØMPRIS: Frykter du en sjokkregning grunnet dyr strøm? Med enkle grep kan du bidra til å senke strømutgiftene, i alle fall noe. Du kan også eventuelt kutte tilleggsprodukter i strømavtalen som gjør regninga dyrere - dette du kan lese mer om i saken under. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig tok en Dinside-leser kontakt med oss og fortalte at han skulle hjelpe en venn som var sykmeldt i to uker med å sende søknad om å få dekket strømregninga via Fjordkrafts Trippelgaranti.

De ble begge mildt sagt sjokkerte da de skulle fylle ut skadeskjemaet:

  • Det krevdes nemlig betydelig mer enn samme sykemelding som du gir arbeidsgiver - for å benytte deg av Fjordkrafts Trippelgaranti må du legge ved kopi av relevante sykemeldinger med diagnose, journalkopier, epikriser og bekreftelse på sykehusinnleggelse.
  • Og sist, men på ingen måte minst, ble du bedt om å krysse av på at du gir forsikringsselskapet rett til å innhente uttalelser og opplysninger fra alle leger og helseinstitusjoner hvor du har vært til undersøkelse og/eller behandling, både forut for tegningen av forsikringen og seinere, samt frita behandlerne fra taushetsplikten og la dem gi fullstendige opplysninger og svar til forsikringsselskapet.

- Voldsomme krav, men ikke ulovlige

Disse kravene syntes leseren og hans venn var «litt i overkant» - de ønsket jo ikke å gi forsikringsselskapet innsyn fra alle leger og helseinsitusjoner forut for tegning av forsikringen og seinere når det gjelder en «skarve» strømregning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer