Voldsomme renteforskjeller

Variasjonen mellom bankenes tilbud er stor mens du venter på at alle styrerom skal fordøye renteoppgangen.

Har ikke rentebrevet kommet enda må du regne med at det er rett rundt hjørnet Foto: Karoline
Har ikke rentebrevet kommet enda må du regne med at det er rett rundt hjørnet Foto: Karoline Vis mer
Publisert

Vi har sett på rentetilbudene du får i dag, og har blant annet funnet at billigste flytende rente innenfor 80 prosent av takst faktisk tilsvarer fjerde beste tilbud innenfor 60 prosent av takst.

Bankenes rentetilbud varierer nå så sterkt at du må regne med ytterligere justeringer i tiden fremover. Husk også at mange banker enda kan operere med rentesatser som ikke er justert for de siste endringene i Norges Banks utlånsrenter. Postbanken sier de vil heve renten i løpet av uken, mens DnB Direkte forteller at de vil heve rentene på boliglån fra 15. september. Må du absolutt ta opp lån nå, bør du med andre ord forhøre deg nøye om hva banken forventer av rentehevinger fremover.

SISTE: Postbanken hevet renten med 2,45 prosent fra 3. september. Dette gir 9,16 prosent effektiv rente på de billigste lånene.

Størst er verst

Den største banken av dem alle, DnB, er også den som har tatt kraftigst i med renteheving. Hele 11 prosent effektiv rente må du betale dersom du har finansiert boligen innenfor 60 prosent av takst og 11,55 dersom du er opplånt til 80 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer