Volumet opp, hørselen ned

Mange liker å høre på musikken høyt. Veldig høyt. Men dersom du øker volumet kan konsekvensen bli hørselstap.

Publisert
Sist oppdatert

Majoriteten av unge voksne lider av hørselproblemer bare få timer etter å ha vært utsatt for høy musikk på konserter, klubber og eget musikkanlegg.

Det viser en studie publisert i fagmagasient Pediatrics.

Litt er ikke farligHørselproblemer på grunn av lyd er en stor helsetrussel. Stadig flere studier viser en økende trend i slike problemer blant barn og unge.

Eksponering for svært høy musikk i en kort periode ikke er farlig. Regelmessig eksponering kan derimot forårsake varig hørselstap.

Forskerne utviklet en internettbasert test om temaer ungdom møter. 16 av de 28 spørsmålene handlet om hørsel. 3310 menn og 6148 kvinner deltok i undersøkelsen. Gjennomsnittsalderen var 19 og testen ble gitt til enkelte som besøkte MTVs hjemmeside.

Ikke livstruendeResultatet viste at ungdom ikke så på hørselstap som et stort problem sammenlignet med andre helsesaker, som kjønnssykdommer, narkotikamisbruk og depresjon. Kun åtte prosent av deltakerne så på hørselstap som et veldig stort problem. Dette til tross for at mer enn halvparten av dem hadde lidd av midlertidig hørselstap og øresus etter konserter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer