Vondt i ryggen?

Ikke ligg med beina høyt.

Kroppen sender oss en rekke signaler til enhver tid. Er det lurt å lytte til alle? Foto: Colourbox
Kroppen sender oss en rekke signaler til enhver tid. Er det lurt å lytte til alle? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med vond rygg? Da bør du ikke ta det rolig, slik du kanskje har fått beskjed om. Og i du bør i hvert fall ikke ligge med beina høyt - det forverrer tilstanden, skriver Daily Mail.

Les også: Bli sterkere i ryggen

Du bør heller trene, helst så ofte som fire ganger i uken. Det er konklusjonen i en omfattende studie gjort ved universitetet i Alberta i Canada.

Se video: Gode styrkeøvelser for ryggen

Dramatiske forbedringer

Forskerne fulgte 240 pasienter med kroniske smerter i nedre del av ryggen i 16 uker.

Det viste seg at styrketrening med vekter ga pasientene dramatiske forbedringer i livskvaliteten bare i løpet av noen få uker.

De av pasientene som trente fire ganger i uka rapporterte om 28 prosent færre smerter og 36 prosent færre fysiske hemninger enn pasientene som behandlet ryggen gjennom å hvile.

Les også: Akupunktur mot ryggsmerter

Gjelder de med kroniske smerter

- Hvis en person med dårlig rygg går til legen, få han heller hun som regel beskjed om å ta det med ro og ikke anstrenge seg. Dette gjør tilstanden verre, fordi musklene blir svakere. Vår forskning viser at nøyaktig det motsatte er best, nemlig at trening er bra for ryggen, sa forsker Robert Kell under en sportskonferanse i Seattle nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer