Vorter på tunga eller tannlegeskrekk?

Kanskje finner du løsningen på munnplagene her.

En av ti nordmenn lever heller med smerter enn å besøke tannlegen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
En av ti nordmenn lever heller med smerter enn å besøke tannlegen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle problemer vi vil oppsøke tannlegen vår for. En av ti nordmenn velger faktisk å leve med tannråte og smerter på grunn av tannlegeskrekk, mens en av fem utsetter eller avlyser timen på grunn av for høye kostnader, viser undersøkelser.

Folk som er usikre og vil få råd mot plager, men ikke vil spørre legen, henvender seg ofte til Lommelegen for å få hjelp. Nettstedet kan ikke stille diagnoser, men gir deg råd og informasjon. Det er altså en fin plass å begynne hvis du ikke har mulighet til å komme deg til legen.

Vi har samlet sammen noen spørsmål og svar om tenner og munnhelse som har gått igjen på Lommelegen:

Les også: Munnen din avslører deg

Ekstrem tannlegeskrekk

Spørsmål: Jeg har ekstrem tannlegeskrekk og får panikk når jeg setter meg i stolen. Jeg har fem store hull som jeg tydelig kan se og to knekte tenner. Fins det noen mulighet for behandling på sykehus, med narkose? Og er det mulig å søke om økonomisk støtte siden skadene kommer fra sykdom og medisinering?

Svar: Det er heldigvis blitt mer oppmerksomhet rundt tannlegeskrekk, og mye mer forståelse for problemet blant tannleger. Universitetet i Bergen har en spesialavdeling for pasienter med tannlegeskrekk, og der kan de virkelig hjelpe. Odontologiklinikken i Oslo har også spesiell kompetanse på dette. Ellers er laserbehandling et alternativ som virkelig har hjulpet mange med tannlegeskrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer