Vurderer du å binde renta?

Dette kan være et gunstig tidspunkt.

Du kan fortsatt sikre deg mot de virkelige toppene. Foto: Per Ervland
Du kan fortsatt sikre deg mot de virkelige toppene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det evige spørsmålet om fast eller flytende rente er igjen svært aktuelt. Nå kan du binde renta på et nivå som ligger under det historiske gjennomsnittet.

- Nå er et ganske gunstig tidspunkt å binde renta på. Det er vanskelig å time en fast rentebinding helt presist, men hvis man skal gjøre et forsøk på å treffe veldig bra, så tror jeg vi vil kunne se enda lavere nivåer for fastrentebinding om noen måneder, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities til DinSide.

Likevel er det ikke sikkert du skal sitte på gjerdet for lenge.- Hvis våre antakelser slår inn, så taler det jo for at man bør vente litegrann. Jeg synes likevel at det er et gunstig nivå man kan binde renta på nå, i hvert fall for dem som ønsker å ha litt forutsigbarhet i forhold til sine månedlige utgifter. Hvis du binder renta nå, så får du en forutsigbar rente, og det på et nivå som er lavere enn det historiske gjennomsnittet, sier Wilhelmsen.

Nå bør du binde renta

Bind på 4,60

Nordea er den banken som leder an på fastrentebarometeret akkurat nå. De tilbyr 5 års binding av renta på 4,60 prosent nominell rente med en belåningsgrad på inntil 80 prosent. Nedenfor ser du topplistene over fastrenter akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer