Vurderer du å binde studielånsrenta?

Fristen for å binde går ut i dag.

Vurderer du å binde studielånsrenta?
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i en periode med svært lave renter. I forrige uke varslet Lånekassen en lånerente på bunnivå fra 1. oktober, nemlig 2,8 prosent. Og i dag går fristen ut for å binde studielånsrenten med virkning fra 1. juli.

I forrige uke hadde 3.273 personer søkt om rentebinding for tre år, 424 personer hadde søkt for fem år, og 83 personer hadde søkt for ti år.

- Det er ikke så stor prisforskjell på tre, fem, eller ti år i Lånekassens tilbud, og jeg synes prisingen virker fornuftig. Sånn sett kan dette være et argument for å binde, sa sjeføkonom i Fokus Bank til DinSide i forrige uke. - Tre år er jo en sånn litt ekkel binding, for det er jo litt kort, men rentebunnen kan være nådd, så det er kanskje ikke så ille å binde for tre år som det var i høst.

Bør du binde nå? Les mer her

Har vært lavere

I forrige periode søkte 22.000 av Lånekassens totalt 350.000 tilbakebetalende om fastrente. Da var det 17.200 personer som valgte fastrente for tre år, 4.400 ville ha fastrente for fem år, og 400 ønsket fastrente for ti år. Fastrentetilbudet var da 3,5 prosent for 3 år, 4,0 prosent for 5 år, og 4,7 prosent for 10 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.