Wall street endte flatt

Etter en forferdelig børsdag i Europa igår, ville en ny nedgang i USA kunne utløst det virkelig store krakket. Men Wall Street steg mot børsslutt.

Publisert

Tirsdag var årets hittil dårligste børsdag på Wall Street-børsen, med en nedgang på 3,4 prosent. Dette spredte seg onsdag rundt kloden, med like kraftige fall i aksjeprisene i Australia og Europa.

Etter denne onsdagen var mange spent på om nedgangen skulle fortsette i USA. Det ville i tilfelle kunne utløse et virkelig stort kursras i Europa. Men etter en dag med kraftige svingninger i aksjekursene, endte Dow Jones-indeksen til slutt opp med 0,7%.

Faren ikke over

Dette er neppe starten på et roligere aksjemarked, da investorer er bekymret over svingningene i seg selv. Disse svingningene betegnes (ikke helt dekkende) som et mål på risiko. Og når risikoen øker, vil investorene ha bedre betalt for å sitte med aksjer. Om ikke bedriftene øker sine overskudd, må kursene ned for at investorene skal få bedre betalt.

Vekstforventningene brutt

De siste ukenes utvikling i aksjemarkedene gjenspeiler at amerikansk økonomi etter en rekordlang vekstperiode kanskje er i ferd med å støte mot noen vekstgrenser. Disse grensene utgjøres særlig av arbeidsmarkedet, som i likhet med i Norge er nesten fullt sysselsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer