WHO: - Trygt å bruke Ginkgo biloba

Verdens helseorganisasjon avviser at de har advart mot bruk av naturlegemiddelet Ginkgo biloba.

Publisert
Sist oppdatert

  • Les også: - Trygt med naturmidler
 

  • Les også: WHO advarer mot naturmidler
 

- Vi har IKKE advart mot Ginkgo biloba. WHOs uttalelse handler om nye rettningslinjer for bruk og informasjon om kosttilskudd og naturlegemidler, sier professor Ralph Edwards fra WHO Monitoring Centre i Uppsala til danske Vitalrådet.

Edwards, som føler seg misbrukt av nordisk presse i denne saken, tilbakeviser dermed den siste tid negative medieoppslag om naturlegemiddelet.- Det er ikke særlig sannsynlig at Ginkgo biloba interagerer med blodfortynnende medisin, men det er alminnelig sunn fornuft at man ikke tar tilskudd som utvider blodårene sammen med antiokoagulerende medisin eller i forbindelse med en operasjon, sier han.

- Sakene i nordisk presse som har omhandlet naturlegemiddelet Ginkgo biloba de siste dagene ineholder skremmende og uriktig informasjon, skriverVerdens helseorganisasjon i en pressemelding.

Ifølge oppslagene skal WHO ha gått ut med en advarsel mot bruk av Ginkgo, basert på rapporter fra professor Edwards. WHO skal ha advart mot fare for blødning når Ginkgo biloba tas sammen med blodfortynnende medisin. Disse opplysningene viser seg nå ikke å være korrekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer