- Wii kan føre til gikt

Tennis- og løpespill verst.

Lek kan føre til alvorlige helseproblemer senere i livet, frykter eksperter. Foto: Colourbox
Lek kan føre til alvorlige helseproblemer senere i livet, frykter eksperter. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske helsemyndigheter advarer om den helsemessige risikoen ved å spille Nintendo Wii. Dette skriver avisen The Sun. Leger er redde for at leddplager som oppstår under lek med dataspillet, skal kunne utvikle seg til reumatisme eller leddgikt senere i livet.

Reumatisme eller leddgikt

Britiske sykehus mottar gjennomsnittlig ti mennesker i uka, som blir innlagt på grunn av skader som har oppstått under spill med Nintendo Wii. De britiske helsemyndighetene NHS går nå ut og advarer foolk mot skadene som kan oppstå. Wii-spillere som oppsøker sykehus på grunn av spillskader, har vanligvis ekstreme smerter i høyre skulder eller kne.

Wii skader oss i stuen

De fleste som oppsøker legehjelp, har pådratt seg skadet under lek med Nintendo Wiis tennis- og løpespill, skriver The Sun. Dette er spill som involverer brå bevegelser og belastning av senene.

- Det er mulig at Wii-matisme kan føre til reumatisme og leddgikt senere i livet, uttaler Dr. Dev Mukerjee ved Broomfield Hospital i Chelmsford, Essex, til The Sun. Pasienter har ofte en betennelse i skulderen eller i vristen, fortsetter legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer