Workout for Dummies

Tålmodighet og treningsdagbok er blant de beste tipsene for deg som skal begynne å trene. Les flere råd her:

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange gode tips til nybegynnerne i treningens verden.

Noen av dem finnes i boken til den svenske treningseksperten Katarina Woxnerud. I boken "Klar, ferdig, mosjonér" forteller hun om den vanligste feilen for nybegynnerne: Å miste troen på seg selv.

Mange gode grunner- Trening får deg til å føle deg mye bedre, i tillegg til at du orker mer. Mosjon gir mer energi enn det koster. Dessuten får du litt tid for deg selv som kan være din egen pause i dagen, forteller Woxnerud til den svenske avisen Aftonbladet.

Hun mener alle nybegynnere bør smøre seg med tålmodighet i begynnelsen.

- Når alt er nytt og uvant vil du oppleve mye motstand. Det er helt naturlig. Og om du innser det, blir det lettere å overleve de forskjellige problemene som kan oppstå. Det viktigste er å ha tålmodighet og gi kroppen tid til å venne seg til et mer aktivt liv, sier Woxnerud.

4 tips for nybegynnere- Motivasjonen vil gå opp og ned, sånn er det for alle. Men det er viktig at du allikevel kommer igang. Om du kjenner mye motgang skal du være snill med deg selv og tilpasse treningen til dagsformen, forteller den svenske treningseksperten. Som har fire råd til deg som skal begynne å trene nå:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer