WTO virker ikke

Når 630 tollsatser på industrivarer fjernes fra 1. juli i år, er det i praksis ikke lenger toll ved innførsel av noe annet enn mat og tekstilvarer - mest fra U-land.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag i forrige uke vedtok Stortinget å fjerne tollen på 630 industrivarer fra 1. juli i år.

- Fjerning av disse tollsatsene er ikke en del av tollnedtrappingen i henhold til WTO-avtalen, men kommer i tillegg til den, sier avdelingsdirektør Heidi Heggenes i Finansdepartementet.

Ifølge Finansdepartementet vil Stortingets vedtak faktisk innebære at ingen andre varer enn mat og en del tekstilvarer blir belastet med toll ved innførsel. På shoppingturen i ferien kan du med andre ord slappe helt av. Du kan ubekymret putte teknologiprodukter og andre leketøy i kofferten, i trygg forvissning om at du kan reise tollfritt hjem igjen.

31243">Her kan du lese mer om tollsatsene som er fjernet

Fortsatt toll på U-landsvarer

Tabellen nedenfor forteller i grunnen det meste av interesse om toll ved innførsel til Norge, spesielt at varer som importeres fra U-land får mest toll. Så lenge vi kan huske, har U-landene prioritert å få økt markedsadgang for sine produkter - som for en stor del består av landbruks- og tekstilvarer.

I forfjor beløp lønnen for strevet seg til følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer