Yoga kan ikke erstatte aerobic

Yoga kan være et godt tillegg til en treningsøkt, men er et dårlig alternativ til energikrevende trening som aerobic, viser en studie.

Publisert
Sist oppdatert

Yoga gir mindre enn halvparten av de fordelene til en moderat gåtur gir, konkluderer forskerne fra Texas State University.

- Yoga kan gjøre musklene mer fleksible, men er dårlig trening for folk som vil bedre kondisjonen, forebygge hjerteproblemer eller gå ned i vekt, skriver assisterende professor Lisa Lloyd ved universitetet.

- Dessverre vet ikke folk at yoga er en god tilleggstrening, men ikke bør være det eneste man gjør, skriver hun.

Den åtte uker lange studien skal publiseres i tidsskriftet Strength and Conditioning Research, og ble satt i gang fordi forskerne frykter den økende populariteten til yoga fører til at mange dropper tøffere trening og tror yoga alene er nok til å bedre helsen deres.

Studien sammenlignet energibruket i en halvtimes yogatime med en lett gåtur den samme tiden.

Lloyd og hennes medforfatter Carolyn Clay sier de fant ut at ”hatha" yoga på langt nær gjør like godt som aerobic for hjertet, muskelbygging og vekttap.

Yogatimen førte til høy hjerterytme for de 30 studentene som deltok, men Lloyd sier det kan være fordi de holdt den samme posisjonen en lang periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer