Yoga mot astma

Publisert
Sist oppdatert

Yoga mot astma En type meditasjon basert på yoga kan lindre astma-symptomene for noen. Det er lite beviser for at andre avslappingsteknikker hjelper.

Forskere fra universitetet i Exeter i England har testet effekten av to forskjellige meditasjons-teknikker på astma, skriver BBCi.

Den første sammenlignet astmapasienter som brukte Sahaja-meditasjon med en annen gruppe som brukte andre avslappings-teknikker. Det kunne være visualiseringer og diverse muskel-avslappings-teknikker.

Målet med Sahaja-meditasjon er å skape maksimal skjerpet bevissthet.

Etter fire måneder fant forskerne ut at pasientene, som både led av moderat og kraftig astma og ikke reagerte optimalt på vanlig astmabehandling, viste tydelige forandringer.

Forskerne målte pasientenes reaksjon på tradisjonelle astmamedisiner, og i gruppen som mediterte virket medisineringen betydelig bedre enn blant dem som kun brukte avslappings-teknikker.

Den ekstra effekten de mediterende astmatikerne fikk var tilsvarende det den andre gruppen opplevde dersom de fikk en ekstra dose medisiner.

Humøret til begge gruppene ble også målt. Begge gruppene var gladere, men den største forbedringen var blant de som mediterte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer