Yoga-rocker seg i form

Nå er det rock og head-banging som gjelder for amerikanske yogaentusiaster som vil passe på helsen. Punk rock-yoga er siste tilskuddet på yogalisten.

Publisert
Sist oppdatert

Gitaristen plugger inn Fenderen og flerrer av noen riff foran mosjonistene på nattklubben før de setter i gang. Det er siste trend på yogamarkedet.

Yoga blir mer og mer populært, og det nye yogametoder som skal nå enda flere mennesker dukker opp som paddehatter.

Nå har vi poweryoga, babyyoga, kickboksingyoga - og altså punk rock-yoga.

På nattklubbMange vil kanskje sette spørsmålstegn ved denne yogatypen. Yoga skal tross alt være en spirituell disiplin der målet er å få en følelse av dyp stillhet og indre fred. Punk rock handler om å være udisiplinert og lage mye lyd.

Kimberlee Jensen, instruktøren av de ukentlige gratiskursene, mener det gir mening.

- Punk er demokratisk og uhierarkisk, sier Jensen til MSNBC.

Kursene holdes på en gammel nattklubb, og vil nå tenåringer og voksne som i prinsippet ikke ville satt sin fot i en helseklubb.

Live-musikkIdeen til punk rock-yogaen kommer fra suksessen Punk Rock Aerobics, der punk-bevegelser ble gjort om til en treningsform. Jensen foretrakk noe litt roligere.

Gitarist Christopher Hydinger står for live-musikken som spilles under yogatimen. Musikken høres imidlertid ikke ut som vanlig punk. Til tider har de også hatt gjestemusikere, som har variert fra arabiske trommer til saksofon og fløyte. Musikken er mer stille og fredlig, men likevel rå og organisk som punk skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.