Yogaguru truer med søksmål

Den anerkjente yogaguruen Bikram Choudhury sier han vil saksøke alle som underviser i hans merkevareregistrerte yogastilinger uten kurs for over 10 millioner kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Posisjonene er nok kjente for mange som har tatt yogatimer.

Å forsøke å balansere på ett ben i Tre-possisjonen, nesten brekke ryggen i en Kobra eller slappe av i Kanin-possisjonen er dagligdags i yoga-miljøene.

Men livsstilsguru Bikram Choudhury truer nå med å saksøke alle som underviser i hans varemerkede posisjoner for over 10 millioner kroner.

Den 58 år gamle millionæren, som har Madonna blant sine tilhengere, har varemerkeregistrert 26 posisjoner og to pusteøvelser som skal utføres i rom varmet opp til 42 grader.

Hvis noen lærer bort Bikrams teknikker uten å ha tatt et kurs til over 30.000 kroner og betalt en franchise-avgift kan de regne med å bli saksøkt.

- Jeg har baller som atombomber. To av dem. 100 megaton hver. Ingen kødder med meg, advarte Bikram i et intervju.

Men nå tar yoga-lærerne opp kampen. Et søksmål som konsentrerer seg om at yoga er en gammel tradisjon som ikke kan eies er rettet mot Bikram.

Varemerkeadvokat Elizabeth Rader støtter lærerne.

- Man kan ikke behandle posisjoner som privat eiendom. Folk prøver å lære seg yoga, men er ikke sikre på hva de kan bli saksøkt for, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer