Yoghurt kan bekjempe dårlig ånde

En sukkerfri yoghurt-variant reduserer de illeluktende stoffene som fører til dårlig ånde.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har forsøkt tyggis, munnvask og tannkrem men fremdeles har dårlig ånde kan du prøve å ta en yoghurt uten tilsatt sukker.

I en liten studie har japanske forskere funnet ut at å spise litt av den tradisjonelle sukkerfrie yoghurten reduserer de illeluktende stoffene som fører til dårlig ånde. I tillegg reduserer det plakk.

Studien var delvis finansiert av en stor japansk yoghurtprodusent og ble presentert på den årlige konferansen for tann- og munnhelse i Baltimore.

Dårlig ånde skyldes som regel bakterier som finnes bakerst på tungen. Blant annet produserer de hydrogensulfat, som lukter omtrent som råtne egg.

Hovedforfatter Kenichi Hojo og hans kolleger fra Tsurumi University i Yokohama, Japan, bestemte seg for å undersøke om yoghurt kunne hjelpe fordi det forebygger fordøyelsesproblemer og forskning tyder på at yoghurt også reduserer problemer med tennene.

- Vi tenker at yoghurt også må være fra for munnhelsen, sier medforfatter av studien Nobuko Maeda, som er professor i mikrobiologi ved universitetet til Rednova.

Forskerne rekrutterte 24 personer til studien. Først ble deltagerne bedt om å ikke spise yoghurt eller produkter som ikkeholdt de gunstige bakteriene. I den andre perioden spiste de 90 gram yoghurt om dagen i seks uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer