Det danske firmaet Chr. Hansen A/S har etter tre års arbeid utviklet en spesiell melkesyrebakterie som kan hjelpe mot høyt blodtrykk. Melkesyrebakterien kan brukes i yoghurt og trolig også andre matvarer, i følge firmaet.
Godt resultatForeløpige dyreforsøk med melkesyrebakterien har vært velykket, og resultatet har vakt oppsikt.
- Jeg har sett på materialet, og synes det ser meget spennende ut. Jeg kjenner ikke til noen andre matvarer som så effektivt kan motvirke for høyt blodtrykk, sier kardiolog Per Hildebrandt fra Fredriksberg Hospital til Proces-Teknik.dk.
Melkesyrebakterien har fått navnet Cardi-04, og forskerne hos Chr. Hansen er svært fornøyde:
- Millioner av mennesker verden over kjemper med for høyt blodtrykk. Som regel er det ikke livstruende her og nå, men på lang sikt er det gift for kroppen, sier forskningsdirektør i Chr. Hansen, Peter Olesen, til Proces-Teknik.dk.
Når snart måletHan håper og tror at de om kort tid kan hjelpe folk med sunne matvarer som senker blodtrykket.
- Våre studier hittil viser at effekten av Cardi-04 er meget markant, sier Olesen til Proces-Teknik.dk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger