Yrke: Profesjonell shopper

Hvis du jobber med varehandel, kan noen være på vei til nettopp deg.

Er en av disse på vei for å spionere på deg? Foto: Colourbox.com
Er en av disse på vei for å spionere på deg? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du får sjelden øye på dem, men midt blant andre vanlige kunder går det spesialkunder på oppdrag, på såkalt mystery shopping. De profesjonelle shopperne er utplassert på oppdrag fra senterledere eller butikksjefer som ønsker å måle servicenivået blant sine egne ansatte.

Tjenesten mystery shopping tilbys blant annet av analysebyrået Respons, og den har blitt enda mer etterspurt etter at finanskrisen rullet inn over oss.

- I disse krisetider er det etterspørselen enda større enn før. Nå må kundene våre ta den riktige beslutningen basert på tall og ikke synsing. Vi er inne i en tid hvor det er farligere å ta beslutninger på vegne av magefølelsen, og det er større kamp om pengene til folk, forklarer Lisbeth Mundheim Hofstad, salgssjef i Respons.

Det å gi kundene det lille ekstra er et konkurransefortrinn som varehandelen tar på alvor.

Stå på kravene i butikken! De vet ikke at du har rett.

Lusker rundt i butikkene

Mystery shopping skal gi ledere et arbeidsverktøy slik at de skal kunne forbedre kundeopplevelsene og på sikt øke omsetningen. De hemmelige shopperne reiser rundt i butikker og på kjøpesentre for å kartlegge hvordan det egentlig står til med servicen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer