Yrkene du bør satse på

Selgere og sjåfører er jobbene det er vanskeligst å finne folk til

ETTERTRAKTET: Selgere er den yrkesgruppen som norske arbeidgivere opplyser at det er vanskeligst å finnen arbeidskraft til.
ETTERTRAKTET: Selgere er den yrkesgruppen som norske arbeidgivere opplyser at det er vanskeligst å finnen arbeidskraft til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har over lang tid blitt fortalt at det er størst mangel på ingeniører her til lands. Likevel er det altså ikke ingeniørene som topper listen over hvilke yrker det er vanskeligst å finne arbeidskraft til.

Det er nemlig selgere norske arbeidsgivere har størst utfordringer med å få tak i. På andreplass kommer sjåfører, og først på tredjeplass finner vi ingeniørene.

Alt dette i følge Manpowers kompetansemangel-rapport.

Bedriften må utvikle sine ansatte

Ifølge konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath, bør arbeidstakere tenke mer bevisst på i hvilke yrker det er mangel på kompetente arbeidstakere, og det gjelder både når det kommer til ungdom som skal velge utdanning og veletablerte yrkesfolk.

– Det er viktig at man ser hva det er etterspørsel etter på arbeidsmarkedet, når man tenker på hvilken utdannelse man tar og hvis man skal skal omskolere seg. Man må tenke litt gjennom hva det er behov for i næringlivet. Det er viktig for arbeidstakeren å vite hvor det er mangel på arbeidskraft, og at man da også tenker litt mer bevisst i forhold til hvilken retning man går, sier Brath til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer