Zapp bort kvisene med laser

Laserstråler er det nyeste våpenet i kampen mot kvisene. Nå viser en undersøkelse at en enkelt behandling kan holde kvisene unna i lang tid.

Publisert
Sist oppdatert

Zapp bort kvisene med laserLaserstråler er det nyeste våpenet i kampen mot kvisene. Nå viser en undersøkelse at en enkelt behandling kan holde kvisene unna i lang tid.

Det er engelske forskere som har gjennomført undersøkelsen som gir tommelen opp for effekten av laser.

Klare resultaterUndersøkelsen tok for seg 41 voksne kvinner og menn. Halvparten fikk reell laserbehandling mens den andre halvdelen ble utsatt for liksom-laser. Kvisene i huden ble så evaluert 2, 4, 8 og 12 uker etter behandlingen.

Utbredelsen av kviser falt markant hos gruppen som fikk laserbehandling i forhold til kontrollgruppen. Infeksjoner i huden falt også med 35%. Det ble ikke funnet noen bivirkninger ved bruken av laser. Disse resultatene ble målt etter 12 uker mens den største effekten ble målt 4 uker etter behandlingen.

- Våre resultater viser at laserbehandling kan bli utviklet som den nye innfallsvinkelen til behandling av kviser og arr, sier forskerne ved Imperial College i London. Undersøkelsen er publisert i siste nummer at legetidsskriftet The Lancet.

Billig behandlingI tillegg til at behandlingen er effektiv har den også en annen viktig fordel. Ettersom effekten av behandlingen ser ut til å vare lenge kan laser være en relativt billig behandlingsform mot kviser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer