0-217 km/t på 2,5 sek

Fartsmaskinen kommer på Nürburgring.

Publisert
Sist oppdatert
Etter 480 meter bøyer vognen av i en skarp venstresving, før vognen raser tilbake til perrongen og stanser der


0-217 kilometer i timen på 2,5 sekunder ... det kjenner du ganske sikkert helt ut i hårrøttene.

Banen Racecoaster er under oppbygging på Nürburgring i Tyskland, som er en bilracingbane kjent og siklet etter for de aller fleste bilinteresserte. På Nürburgring kan alle komme og kjøre enten leid racingbil eller du kan til og med kjøre din egen bil rundt banen ...

Men en akselerasjon fra 0 til 217 kilometer i timen er det ingen biler som kan slå - selv Formel 1-biler bruker dobbelt så lang tid som dette på samme prestasjon.

Verdens heftigste katapult-bane

Fartsmaskinen er innenfor kategorien "berg- og dalbane". Du skytes ut ved hjelp av trykkluft, som en katapult - på samme måte som i Lisebergs Kanonen og Tusenfryds SpeedMonster. Men de nordiske slektningene har på langt nær samme prestasjoner som den tyske nykomlingen. Kanonen bruker 2 sekunder fra 0 til 75 kilometer i timen, og SpeedMonster tar deg fra 0-90 kilometer i timen på 2 sekunder. Racecoaster er under bygging, og skal etter planen åpne i 2009.

Store bilder av Racecoaster og Nürburgring 2009

Foto: SAT-rides GmbH
Foto: SAT-rides GmbH Vis mer

0-217 km/t på 2,5 sek

  1. Nürburgring 2009


Grand Prix

Passasjerene vil gå om bord i kjøredoningen via en perrong, og startpunktet er parallelt med startpunktet til bilene på Grand Prix-banen. Vognen skytes ut og opp i maksfart i løpet av 2,5 sekunder, og fortsetter rett frem i 480 meter, langs med Grand Prix-strekningen. Etter 480 meter bøyer vognen av i en skarp venstresving, før vognen raser tilbake til perrongen og stanser der. Banen har en total lengde på 1.200 meter.

Kjøredoningen består av to vogner, som hver kan ta fire personer.

Opplevelsessenter

Banen er en del av prosjektet Nürburgring 2009, som er i starten av byggefasen nå. Det skal bygges en innendørs gate, som gjør aktivitetene uavhengige av værforhold. I denne gaten vil det bli utstillinger av ledende bilprodusenter og biltilbehørs-spesialister, et nytt innendørssenter som blir en kombinasjon av vitenskaps-, opplevelsessenter og museum, og eventhall og velkomsthall. I tillegg kommer en ny og moderne hovedtribune med 5.000 plasser, samt et nytt firestjerners hotell med 160 rom.

Les også: Ferrari-park til 3,4 milliarder

Dette skal bli et helårs fritids- og forretningssentrum med fokus på motorsport og mobilitet. Ferdigstillelse er planlagt til våren 2009. Allerede med dagens tilbud, mottar motorsportbanen cirka 2 millioner besøkende i året.

Les også: BMW-himmelen er her

Nürburgring på nett: nuerburgring.de

Store bilder av Racecoaster og Nürburgring 2009

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer