0-217 km/t på 2,5 sek

Fartsmaskinen kommer på Nürburgring.

Publisert
Sist oppdatert

0-217 kilometer i timen på 2,5 sekunder ... det kjenner du ganske sikkert helt ut i hårrøttene.

Banen Racecoaster er under oppbygging på Nürburgring i Tyskland, som er en bilracingbane kjent og siklet etter for de aller fleste bilinteresserte. På Nürburgring kan alle komme og kjøre enten leid racingbil eller du kan til og med kjøre din egen bil rundt banen ...

Men en akselerasjon fra 0 til 217 kilometer i timen er det ingen biler som kan slå - selv Formel 1-biler bruker dobbelt så lang tid som dette på samme prestasjon.

Verdens heftigste katapult-bane

Fartsmaskinen er innenfor kategorien "berg- og dalbane". Du skytes ut ved hjelp av trykkluft, som en katapult - på samme måte som i Lisebergs Kanonen og Tusenfryds SpeedMonster. Men de nordiske slektningene har på langt nær samme prestasjoner som den tyske nykomlingen. Kanonen bruker 2 sekunder fra 0 til 75 kilometer i timen, og SpeedMonster tar deg fra 0-90 kilometer i timen på 2 sekunder. Racecoaster er under bygging, og skal etter planen åpne i 2009.

Store bilder av Racecoaster og Nürburgring 2009

Grand Prix

Passasjerene vil gå om bord i kjøredoningen via en perrong, og startpunktet er parallelt med startpunktet til bilene på Grand Prix-banen. Vognen skytes ut og opp i maksfart i løpet av 2,5 sekunder, og fortsetter rett frem i 480 meter, langs med Grand Prix-strekningen. Etter 480 meter bøyer vognen av i en skarp venstresving, før vognen raser tilbake til perrongen og stanser der. Banen har en total lengde på 1.200 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer