1 av 4 svensker trodde Oslo var Wien

Men nordmenn lot seg også lure.

Kjenner du igjen denne byen selv om noe mangler?  Foto: Hotels.com
Kjenner du igjen denne byen selv om noe mangler? Foto: Hotels.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor godt kjenner du verdens storbyer? Såpass at du tror du ville klare å gjette hvilken by det dreide seg om dersom du så et bilde av den?

Vel, Hotels.com gjorde en annen vri. De manipulerte bilder av forskjellige storbyer ved å fjerne kjente landemerker. Deretter ble nesten 10.000 personer fra hele verden bedt om å gjette hvilke byer de så bilde av.

Dette er verdens ti beste byer

Og det var her svenskene gjorde det svakt når det gjaldt Oslo. De fikk se et bilde av Akershus med Rådhusplassen i bakgrunnen, men selve Rådhuset var fjernet. Dermed trodde nesten 25 prosent at Oslo var Wien.

Prøv quizen selv her.

På bildet fra Stockholm, der Stadshuset var fjernet, tok "bare" 13 prosent av normennene som var med i undersøkelsen feil. (Det må forøvrig nevnes at syv prosent av nordmennene som deltok ikke klarte å se at bildet var fra Oslo. Tre prosent av dem trodde det var København.)

Ikke helt supre vi heller

Det er lett å hovere over svenskene, men det bør vi ikke gjøre, for 62 prosent av nordmennene i undersøkelsen kjente ikke igjen Barcelona uten Sagrada Familia. 32 prosent kjente ikke igjen Helsinki uten katedralen. Heller ikke Paris var det så greit med. 22 prosent kjente ikke igjen Lysenes by uten Eiffeltårnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.