1. runde – Strender

Strendene og badelivet er en viktig brikke i ferien. Både Egypt og Kanariøyene har fine strender å by på, men det finnes forskjeller – blant annet når det gjelder temperaturen i vannet!

Publisert

Kanariøyene

Kanariøyene er vulkanøyer som hovedsakelig er preget av sorte lavastrender. Snittemperaturen i Atlanterhavet rundt Kanariøyene om vinteren ligger på 19,2 grader. Strendene i Puerto del Carmen og Playa del Inglés er finkornede, men ikke spesielt langgrunne og ikke særlig barnevennlige. Vannsportsaktiviteter finnes på de aller fleste strendene.

Egypt

Strendene rundt Hurghada er i all hovedsak mindre overbefolket enn strendene på Kanariøyene. Snitt-temperaturen ligger på 22,2 grader gjennom hele vinteren. Utenfor Hurghada finnes det muligheter til å snorkle på flotte korallrev. Tar du turen til Sharm el Sheik er du i dykkernes paradis. Vannsportsaktiviteter finnes på de mest besøkte strendene.

Vinneren

Egypt stikker av med seieren i første runde – hovedsakelig fordi strendene er mer barnevennlige og ikke så overbefolket av turister som på Kanariøyene. Dessuten er det varmere i vannet. Det er faktisk merkbart med to til tre grader mer å varme kroppen med. Det finnes også gode muligheter for snorkling på korallrev – noe som setter en ekstra spiss på badeferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer