10 hemmelige gullgruver i Sevilla

Fra fino til flamenco. Her er de gode adressene til Spanias fyrrigste by, Sevilla.

Publisert
Sist oppdatert

1. Tapas

En liten ettermiddagssnack og et glass fino renser sjelen. Prøv for eksempel boquerones rellenos eller carrillada, henholdsvis fylt brisling og kjøtt fra svinets kinn på den alltid stappfulle Eslava Bar.

(Calle Eslava 3-5, tlf.: + 34 - 954 906569)

2. Familiegastronomi

I resten av Spania ynder folk å si at sevillanerne er mer opptatte av drikkingen enn av maten. Men familien Robles har siden 1954 laget gastronomi av sevillansk tradisjonsmat og har i dag fire restauranter i Sevilla:

Casa Robles (Calle Álvarez Quintero 58, tlf.: + 34 - 954 21 3150), Robles Placentines (Calle Placentines 2, tlf.: 954 21 3162), Robles Aljarafe (Ctra. Bormujos, 2-3, tlf.: 954 16 9260) og Robles Tapas (Calle Argote de Molina, tlf.: + 34 - 954 21 3150).

3. Flamencoscene

Flamenco er ikke en dans, men et samlebegrep for sørspanske sigøyneres sang og dans. Flamencoen har trekk fra mange folk og land: I musikken og dansen finner man indisk, arabisk innflytelse, og man antar at sigøynerne har tatt med seg elementer fra de land de har vandret gjennom. Til flamenco hører blant annet dansene fandango, seguidilla, soledad og sevillana. Det finnes en rekke steder hvor en kan høre og se flamenco: Hver dag cirka klokken ti spiller et tablao i Sevillas gamle karbonfabrikk, La Carbonería (Calle Levíes 18) eller få med deg oppsetningene på Casa de la memoria de Al-Andalus (Calle Ximenés Enciso, 28, Tel. +34 954 560 670)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer