10 steder alle barn bør se

Ferieopplevelser er mer enn tivoli og sukkerspinn. Her er 10 norske steder alle barn bør få oppleve.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vil påstå at alle barn er født nysgjerrige og interesserte, det være seg i flora, fauna, naturvitenskap, historie eller kunst.

Det er selvsagt moro å kjøre karuseller og løpe på lekeplasser, men mange barn vil synes naturopplevelser, besøk med historiefortelling til historiske steder og naturvitenskapelige museer er vel så interessante.

Her er ti norske steder alle barn burde få se - for å lære, oppleve og undres over vårt langstrakte og historierike land.

Har du tips til norske attraksjoner som du synes er spesielt barnevennlige eller som du mener alle barnefamilier bør oppsøke? Skriv inn dine tips i debattforumet under.

Tips:Slik gjør du opplevelsen hyggelig for alle:

 • Gjør besøket på barnets premisser. Ikke bruk hele dagen dersom ungen blir utålmodig. Bedre med et kort besøk, enn å dra det ut og risikere at ungene blir leie og kranglevorne.
 • Dra tidlig på dagen, eller på et tidspunkt da du vet at alle er opplagte. Ikke spar museumsbesøket til slutten av utfluktsdagen. Slitne barn er ikke interesserte barn.
 • Spis før dere drar, eller ha med mat. Når blodsukketer faller, faller også interessen og tålmodigheten. Fyll på underveis om nødvendig. Ikke lov å spise på stedet? Ta en matpause, og vend heller tilbake etter at blodsukkeret har steget.
 • Flere barn i forskjellige aldre? Kanskje er det greit å time museumsbesøket med at minstemann sover i vogna?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer