10 tips til britisk romanse

Valentine’s Day er rett rundt hjørnet. Hvorfor ikke kjøpe en tur til Birmingham? Her er tipsene til en romantisk helg i hjertet av England.

Publisert
Sist oppdatert

Industribyen Birmingham er historie – i dag er Birmingham en dynamisk storby og et ettertraktet weekendreisemål som tilbyr alt fra shopping, store internasjonale kulturarrangement og utstillinger, til et yrende natteliv og prisbelønte restauranter.

Nedenfor følger 10 romantiske tips – de tre første er for øyeblikket de ”hotteste” stedene i byen, og et samtaleemne rundt om i hele Storbritannia, skal vi tro VisitBritain.

1. Shopping: Disorder er en såkalt anti-label-butikk med klær for både kvinner og menn, ofte håndlagde i britisk materiale, originale og i noen få eksemplarer. Butikken er unik fordi klærne blir designet og produsert i Birmingham. Nytt av året er at de også selger klær fra anti-label-designere i Los Angeles og New York. www.disorderboutique.com

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer


2. Restaurant/bar/lounge: Mechu – en hip, trendy lounge, bar og restaurant med avslappende, uformell stemning. Lokalet består av mursteinsvegger, levende lys, rødt tregulv og tilbakelent miljø. I baren serveres øl, rødvin og champagne på glass, og i restauranten står salater, kjøtt- og grillretter på menyen. www.summerrow.com/mechu

3. Smykkedesign: Sara Preisler er en smykkedesigner som bygger videre på Birminghams lange tradisjon av gullsmed- og smykkekunst. En kombinasjon av gull og sølv kjennetegner hennes design. Sara Preislers galleri og verksted ligger i The Custard Factory, og her stiller hun også ut verk fra andre av Birminghams designere. www.sarapreisler.co.uk

4. Se fotball i verdensklasse, ta del av den fantastiske britiske fotballkulturen og Premier League, med Birmingham City og ikke minst John Carew i Aston Villa!

5. Gå på konsert og nyt tonene til The City of Birmingham Symphony Orchestra eller en forestilling med Birmingham Royal Ballet.

6. Opplev et undervannseventyr med haier og havskilpadder i akvariet National Sea Life Centre.

7. Gå på utstillinger og konserter i NEC, National Exhibition Centre. Alicia Keys, Backstreet Boys, The Beach Boys, Boyzone, Dolly Parton - listen over verdenstjerner som gjester NEC i Birmingham i løpet av året er lang. www.necgroup.co.uk

8. Smykkehandel: Opplev Birminghams smykke- og gullsmedstradisjon i The Jewellery Quarter.

9. Lei en klassisk kanalbåt og nyt en dag eller to på kanalene – Birmingham er det perfekte utgangspunktet.

10. Lag din egen sjokolade i Cadbury World – sjokoladefabrikken ligger rett utenfor byen. www.cadburyworld.co.uk

Slik kommer du deg til Birmingham:

Fra og med den 17. juni flyr Ryanair direkte fra Torp til Birmingham, men du kan booke dine billetter allerede nå. Ønsker du å reise i selve valentin-helga, så koster det cirka 5000 kroner for to personer fra den 15. til 18. februar med SAS.

For mer informasjon om Birmingham, gå inn på www.visitbritain.no (klikk på Destinasjoner)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer