10 vingårder å besøke før du dør

Her er Wine Magazines topp 10-liste over verdens beste vingårder:

Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er kanskje ikke en vingårdsferie det som står øverst på listen for mange. Noen kalde bokser mjød eller et plastkrus pappvin akkompagnert med reker og en fiskebolle under parasollen, rekker langt i varmen. Det har jo så absolutt sin sjarm.

Skulle du imidlertid få ånden over deg for å planlegge resten av ditt livs vinutflukter, så har det anerkjente magasinet Wine Magazine laget listen for deg.

Skal du følge denne ruteplanleggeren, så burde du ifølge grunnleggeren av Wine Magazine, Robert Joseph, kritte skoene og polstre kredittkortet.

Her er listen fra Wine Magazine over verdens ti beste vingårder som kan besøkes av almenheten:

1. Chateau Mouton Rothschild, Bordeaux, Frankrike

Dette er den eneste vingården i toppklasse som tar imot besøkende uten forhåndsreservasjon, selv om det anbefales om sommeren. Her finner du ikke bare en av verdens beste rødviner, men stedet er også et museum dedikeret til vin og kunstnerisk utformning av vinetiketter.

2. Robert Mondavi, Napa Valley, California, USA

Dette er en av de første vingårdene i verden som tok vinturismen seriøst. Antallet besøkende kan gjøre det til en trang opplevelse, men det er verdt å melde seg på en av turene på vingården likevel. På den tre timer lange Essence Tour kan du lære alt om duft og smak av vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer